Schilderijen

Als mensen aanbelden bij het huis aan de Hoogstraat, liet de dienstbode hen even wachten in de spreekkamer. Om te voorkomen dat de wachtenden zich verveelden, had Paulina de kamer vol laten hangen met schilderijen. Het zijn bijna allemaal werken van kunstenaars uit de tijd van de romantiek. U ziet verschillende stadsgezichten, schepen, en boslandschappen.

Familieportretten

In de grote salon hangen portretten van de gastheer en gastvrouw: Johan en Paulina. Ook hier zijn veel schilderijen uit de romantiek te zien. Bijzonder is het schilderij van de spelende katten, één uit een reeks zeer populaire kattenschilderijen van Henriëtte Ronner–Knip.

In het huis vindt u veel familieportretten. In de huiskamer en in de kleine salon hangen onder meer de portretten van Paulina's ouders. Ook op de balkonkamer zijn familieportretten te zien, dit zijn pasteltekeningen in eikenhouten lijsten.

Plafondschilderingen

Bijzonder in het huis zijn de rijk bewerkte plafonds. Kijkt u bijvoorbeeld in de zitkamer voor de gasten op de eerste etage eens naar boven en bewonder de engelen in neo-barokke stijl. Het is in 1891 geschilderd door decoratieschilder Johan Hendriks & Zn. uit Arnhem.