Wie was Paulina Bisdom van Vliet

Theater Concordia is bekend in de hele Krimpenerwaard. Maar wist u ook dat Paulina Bisdom van Vliet de eerste steen legde van dit gebouw? Zij schonk namelijk het kapitaal voor de bouw van verenigingsgebouw van Haastrecht, dat gereed was in 1900 . Ruim een eeuw later is Concordia nog altijd volop in gebruik. U kunt er theatervoorstellingen zien en er is een grand café gevestigd. De plaatselijke muziekvereniging repeteert er wekelijks en er worden cursussen gegeven.

Sociale betrokkenheid

De bouw van Concordia is slechts één voorbeeld van de sociale betrokkenheid van Paulina Bisom van Vliet. Het was een vrouw die graag gaf. Paulina genoot veel aanzien in het dorp. Mensen die langs de woning aan de Hoogstraat liepen, namen altijd even hun hoed of pet af. Zelfs nog jaren na Paulina’s overlijden.

Het testament van Paulina

Paulina bepaalde in haar testament dat het woonhuis van de familie na haar overlijden als museum moest worden opengesteld. Er mocht niets aan de inrichting veranderd worden. Zij heeft bijna haar gehele nalatenschap ondergebracht in de Stichting Bisdom van Vliet.