Documentatie

Wij informeren u graag.

Maar er valt nog zoveel meer te vertellen over de historie van de familie en het woonhuis! De documentatie die verkrijgbaar is, hebben wij voor u op een rijtje gezet. Al deze uitgaven zijn in ons museum te koop.

Documentatie
Een rondleiding door het huis

Een rondleiding door het huis

Marco Bakker, Riëtte van Lint en Arnold van Rheenen
€ 12,50
Dit is de bezoekersgids die u ook te leen krijgt als u het museum bezoekt. Dit boekje beschrijft alle vertrekken van het huis. Met prachtige pentekeningetjes en een beknopte omschrijving van de meubels, schilderijen en andere voorwerpen. U kunt zo op uw eigen tempo het museum door.

Museum Paulina Bisdom van Vliet Haastrecht

Museum Paulina Bisdom van Vliet Haastrecht

Barbara Laan
€ 12,50
Alle verhalen en detailinformatie leest u in de museumgids van Barbara Laan. Deze museumgids begeleidt u door de weelderige vertrekken. Of blader hem nog eens door als u thuis op de bank wilt nagenieten van een rijke culturele belevenis.

Paulina, de laatste Bisdom van Vliet

Paulina, de laatste Bisdom van Vliet

Cor van Someren
€ 12,50
Dit boek gaat over de familie Bisdom van Vliet, Paulina's jeugd en haar huwelijk met Johan Jacob le Fèvre de Montigny. De laatste twee hoofdstukken gaan over haar leven tussen 1881 en 1923. Het boek besluit met haar overlijden en haar testament.

De oude museumgids

De oude museumgids

Jonkvrouwe dr. C.H. de Jonge
€ 4,50
Deze gids werd voor het eerst uitgegeven in 1923 toen het huis museum werd. In 1962 verscheen er een herdruk. Deze uitgave is nog steeds bruikbaar, omdat we in Paulina's huis niets veranderen aan de inrichting. De gids beschrijft de gehele collectie.