Kom kijken in het Koetshuis

Het Koetshuis naast museum Paulina Bisdom van Vliet opent zijn grote deuren voor bezoekers in de periode dat het museum zelf nog is gesloten voor onderhoud. In het voormalige koetshuis van Paulina Bisdom van Vliet is vanaf 6 september 2020 elke zondagmiddag een expositie te bezichtigen onder de noemer ‘Kom kijken in het Koetshuis’. Thema's die daarin aan de orde komen, zijn de band die Paulina en haar voorouders hadden met Haastrecht, de geschiedenis van het Koetshuis, de vorderingen van de restauratie van het naastgelegen woonhuismuseum, en de gewoonlijk ‘verborgen’ collectie. Ook is er ruimte ingericht voor de foto's die bezoekers en anderen na een oproep hebben ingezonden.

Vrijwilligers

Het Koetshuis is eind 2019 door Stichting Bisdom van Vliet verworven om het weer bij het woonhuis te betrekken en om er tijdens de restauratie van het museum 2020–2021 activiteiten te kunnen ondernemen. Vrijwilligers van het museum hebben daar de genoemde tentoonstelling samengesteld en helpen inrichten. Deze vrijwilligers delen als gastvrouwen en -heren graag de achtergrondverhalen bij het tentoongestelde en dat maakt een bezoek aan de expositie extra bijzonder.

Coronamaatregelen

De coronaregels worden tijdens de tentoonstelling zorgvuldig in acht genomen. Er is een vaste looproute, gelegenheid om de handen te ontsmetten, en er geldt een maximum van tien bezoekers tegelijk. De gastvrouwen en -heren houden oog op de naleving van deze regels.

Wisselende inhoud

Eens in de paar maanden zal een deel van de tentoonstelling worden vervangen door nieuwe inhoud. De actualiteit van de restauratie wordt zo op de voet gevolgd en de vrijwilligers kunnen dan verslag doen van hun zoektocht naar nieuwe details uit het leven van Paulina Bisdom van Vliet. Het loont dus de moeite de tentoonstelling een tweede of derde keer te bezoeken.

Openingstijden Koetshuis

Kom kijken in het Koetshuis, op alle zondagmiddagen vanaf 6 september 2020, steeds van 14.00 tot 17.00 uur. Tijdens de Open Monumentendagen op 12 en 13 september is het Koetshuis extra geopend, op beide dagen van 11.00 tot 17.00. De toegang tot deze speciale Koetshuistentoonstelling is gratis en er hoeft niet van tevoren gereserveerd te worden. Als het maximum aantal bezoekers is bereikt, kunt u gevraagd worden even buiten te wachten. Het adres van het Koetshuis is Hoogstraat 164 in Haastrecht.

Kom kijken in het Koetshuis